kropsformer, stylistuddannelse

Stemplet – du er en rumraket.

Kropsformer

December 2014 – Månedens Artikel.

Du ligner en pære

Der var engang en pige, der fortalte mig, at jeg havde pæreform. Sådan ud af det blå. En kollega. Vi var på vej i byen for at feste igennem.

”Du har pæreform”, fastslog hun, mens vi gik på gaden på vej til diskoteket.  Det sære er, at jeg ikke havde spurgt.

Nu er der vel egentlig ikke meget ondt at sige om pærer – men – jeg havde bare ikke lige lyst til at ligne en. Slet ikke faktisk. Jeg var single og håbede at møde drømmeprinsen i byen – og så lignede jeg en pære!! Jeg spekulerede i dage over hendes kommentar. Var det mine hofter der var brede – så jeg tyk ud om maven? Dengang vejede jeg 25 kg mindre end jeg gør nu – men stadig kunne jeg da sagtens blive usikker på om min flademave så tyk ud.

I dag ved jeg, hvad det kan betyde for en kvinde at blive stemplet – sat i bås.

Specielt, hvis hun opfatter den bås hun sættes i som negativ. For hvem bliver i grunden glad for at ligne et æble, en pære – en cello eller måske en grå trist søjle? Vil du ikke bare gerne ligne en stang skøn kvinde?  Hvis du er overbevist om din lighed med en pære eller et æble eller for den sags skyld en rumraket, hvordan indtager du så verden og dansegulvet i billedlig betydning, næste gang du vover dig ud på ukendt terræn?

På StyleAdvisor uddannelsen lærer du ikke at klæde kropsformer på efter en bestemt formel. For selv om Linse Kesler har en kropsform, der kunne sammenlignes med…. nuvel – jeg vil ikke give den et navn – så er det jo kendt, at hun selv udtaler, at hun gerne ville have en endnu større barm. Jamen, så nytter det altså ikke, at jeg som stylist:

1. Møder hende fordømmende – hvorfor skulle jeg det?

2. Arbejder ud fra en kropsformel, der siger at store bryster skal klædes sådan og sådan for at synes mindre.

Så:

  • UD med den tankegang, at kropsformer har navne med tilhørende regler for, hvordan de skal klædes – og
  • IND med viden om, hvordan hver enkelt krops-issue du måtte have som kunde, bliver enten forstørret eller formindsket – og
  • MEGA MEGET IND med StyleAdvisor stylister der ved, at selv om det tøj du har investeret dyre domme i, ikke gør noget godt for din krop – så kan det, i de fleste tilfælde omgås og styles, så det kommer til at virke optimalt for din kropsform alligevel.

 

Hvad tænker du?

Kender du navnet på din kropsform og er det et navn med positiv effekt på din selvfølelse?

Er du blevet smartere at kende den?

 

 

(C) Master StyleAdvisor Stylist, as I am, Malene Blaabjerg

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *